události roku 2014

27. června 2014

LETECKÉ FILMOVÁNÍ


Na konci června 2014 proběhlo letecké filmování z vrtulníku ROBINSON R44 Raven I. I když jsem filmoval z vrtulníku již po několikáté, toto byl opravdu zážitek. Uskutečnili se tři lety v prostoru Pardubického a Královéhradeckého kraje ve výšce 150 metrů při rychlosti 50 až 200 km/h. Skvělá spolupráce s pilotem panem Tomáškem byla korunována nádhernými leteckými záběry. Natočený materiál bude použit ve třech připravovaných filmových dokumentech.

Ukázka z natáčení:

  Autokemp Chlumec nad Cidlinou                                 Petrův rybářský revír Zdechovice 

 

25. listopadu 2014

KLAPKA NA INTERNETU

Ostravská televize NOE postupně rozšiřuje videoarchív svých pořadů, mezi které patří i pořad „Klapka s …“. Jedná se o pravidelný pořad, který má premiéru vždy každé druhé pondělí a seznamuje diváky s neprofesionálními filmaři a s jejich filmy. Sám mám mezi nimi mnoho přátel, se kterými se setkávám na různých soutěžích neprofesionální filmové tvorby. A věřte, že je na co se dívat. Na internetových stránkách televize NOE si můžete vybrat z více jak sto dílů tohoto pořadu.

Já jsem byl hostem tohoto pořadu dvakrát. Poprvé to bylo 9. září 2010 (7. díl) a podruhé 3. listopadu 2014 (91. díl). Po kliknutí na níže uvedený odkaz můžete shlédnou celý pořad na svém počítači.

91. díl      „Klapka s Lubomírem Havrdou“  2014